Bakgrunnsbilde
Her vil du møte lokale helter, gode HytteHallinger og andre vi mener fortjener en plass!

Vi har stilt følgende spørsmål til folk med Hallinghjerte:
1. Hva er det beste med å bo/ha hytte i Hallingdal?
2. Hvor var du sist på tur i Hallingdal?
3. Hva er ditt beste Hallingtips (se/gjøre/oppleve)?

Adnan Helja Adnan Helja, 29 år, bosatt på Nesbyen
Selvstendig næringsdrivende, daglig leder "På Hjørnet", brygger av lokalt øl, samboer

1. Nærhet til naturen og trygge oppvekstsvilkår for barn er noe av det jeg setter stor pris på. Når naturen er så nærme, så blir vi en del av det og det er noe vi må ta vare på! Stillhet og frisk luft er en sjeldenhet i dag.


2. Toppene på begge sider av Nesbyen er de sist besøkte og kan anbefales på det sterkeste. Enten du har en terrengsykkel eller ei. Fine turer på ett par timer. Passer hele familien.


3. Hallingtips? Jeg oppfordrer folk å oppleve den flotte naturen vi har i hele Hallingdal. Kjør til Nesbyen, kjør mot Buvatn og gå inn mot Vassfaret, ta med telt og sov ute. For de sykkelinteresserte så blir tilbudet enda større i 2017, spesielt her på Nesbyen. Ta med deg en sykkel og opplev naturen og ha det moro samtidig.

Ann-Kristin Elvestad Ødegaard Ann-Kristin Elvestad Ødegaard, 38 år, Lørenskog
Sykepleier, Palliativt senter, Ahus, samboer, hytteeier Torpoåsen

1. Det beste med å ha hytte i Hallingdal er menneskene vi er så glad i. Stillheten, luktene, stjernehimmelen, naturopplevelsene, aktivitetstilbudet, samt kulturen. Hallingdal har et bredt tilbud av aktiviteter til alle årstider, samt koselige bygder som ligger på rekke og rad oppover hele dalen. Det å kunne være så nært på flere av Norges største skisentre er også veldig hendig.


2. Vi har hatt hytte på Torpoåsen siden 1994, så det blir for det meste turer i det flotte fjellandskapet der oppe. Siste tur gikk til fots til fjelltoppen Såta (Ål kommune) i fantastisk klar høstluft hvor vi følte vi kunne se "hele verden"….i alle fall Gaustadtoppen, Hallingskarvet, Reineskarvet, Skogshorn og videre utsyn mot Jotunheimen.


3. Vi elsker Torpoåsen. Vi liker at området ikke er så turistifisert, men likevel byr området på rikelig med flotte turmuligheter året rundt. Torpoåsen innbyr til herlige sykkelrundturer og flotte fjellturer i sommerhalvåret. Om vinteren er det hundrevis av kilometer med fantastiske 1.klasses skiløyper med et stort utvalg av rundtur-muligheter. Noe for enhver smak og ambisjonsnivå både sommer og vinter! Torpoåsen ligger også ideelt til med tanke på at det er kort vei til både Ål- og Gol skisenter, samt Geilo- og Hemsedal skisenter, midt i alpinsmørøyet syns vi. Hallingskarvet fjellbad i Sudndalen er også en liten juvel som flere med fordel kan oppdage. En mer hjemmekoselig "svømmehall" skal man lete lenge etter. Prisnivået er også akseptabelt for en hel familie. En rusletur i Gol sentrum hvor vi går innom noen av de koselige butikkene, som forøvrig har et mer allsidig utvalg enn kjedebutikkene i "by´n", setter vi også pris på.

Heidi Granli Heidi Granli, 31 år, bosatt på Gol
Ordførar i Gol kommune, sambuar

1. Det beste med i bu i Hallingdal er den allsidige naturen, frå det familievenlege fjellet til viddelandskap og ville fjell. Hallingdal har alt!


2. Golsfjellet. Eg gjekk frå Aunehaugen til Storefjell i vakkert, vinterleg haustterreng med to venninner som opplevde Hallingdal for fyrste gong.


3.  Kom til Hallingdal, ta med deg ski og legg ut på Skarverennet, ta med sykkel og ta turen mellom Leveld i Ål over til Hemsedal, ta på tursko og gå lange turar på Golsfjellet, ta deg ein vandrerunde i gamle Nes og ta deg ein tur innom turisthytta i Høgevarde fjellområde i Flå.

Anne Sem-Jacobsen Anne Sem-Jacobsen, bosatt i Hemsedal
Artist, skuespiller og journalist - foto: Anki Grøthe

1. Å våkne opp, og se ut på fjellene med en himmel som er forskjellig hver dag. Jeg flytta opp på grunn av snowboard, men jeg ble værende her på grunn av folka. Hemsedal er full av positive ja-mennesker, som alltid vil finne på noe, og stiller opp for hverandre om noen trenger hjelp. Siden jeg jobber som skuespiller og tekstforfatter, er det helt fantastisk å ha en vennegjeng full av jenter i kreative yrker.


2. Hemsedal-Hønefoss, Hemsedal-Geilo-Oslo-Hønefoss-Hemsedal, Hemsedal-Nesøya-Hønefoss-Hemsedal. Det har vært noen hektiske måneder, med mye jobbing, men i Februar tar jeg meg helt fri og DA blir det tur igjen.


3. På sommeren er favoritten: å hoppe i Rjukandefoss. På vinteren ser en perfekt dag slik ut: morgenpudderkjøring i skisenteret, og når det begynner å fylles opp med folk der oppe, dra ned på Sann Hud&Kropp og få verdens beste massasje, før man slentrer nyknadd over til Elmas for en kaffe med venner. Får jeg klemt inn en tacolunsj på Hemsedal Café, og ende opp med å spille spill på T-Kroken, er dagen komplett! Selv om jeg alltid taper.

Tonje Lauvdokken Hagen Tonje Lauvdokken Hagen
Elev ved Gol vgs og jobber hos Sport 1 Gol

1. Det beste med å bo i Hallingdal er at det er utrolig mange fine tur muligheter, uansett årstid.


2. Sist tur jeg var på i Hallingdal, var skitur på Hardangervidda.


3. Mitt beste hallingtips er at om vinteren er det gode muligheter for å stå på slalåm, det er mange bra bakker, eller for de som heller liker å gå på langrennsski, er det utallige fine løyper. Men for de som heller foretrekker sommeren er det mange muligheter til jakt, fiske, fjellturer eller toppturer med nydelig utsikt.

Klikk her for å lese tidligere 5 på fjellet!