Direktøren for skifolket

Roger Espeli, administrerende direktør på Vestlia Resort, har gått opptil 40 mil på ski i måneden. Men nå blir det litt mindre, med tre barn som «tilfeldigvis» er over gjennomsnittlig skiinteressert.

Vi møter Roger i resepsjonen på Vestlia Resort. Utenfor hotellet er det skistativ, og i kjelleren en skistall med flere preppebord, for de som trenger det. Og det er selvfølgelig ”ski-in, ski-out” som gjelder. Sånn går det når man setter skifolk til å lede et hotell.

- Du kan vel si at skiinteressen har påvirket hotellet, sier han og ler.

Og det kommer alle til gode.

- Jeg var daglig leder i Geilo IL i fire år, før jeg kom hit, forteller Espeli.

Nå er hverdagen litt mer hektisk. Espeli leder en massiv utvikling av Vestlia Resort og også Highland Lodge med tilhørende restauranter. Han har 140 ansatte under seg. Men likevel ligger det en ro og tilfredshet over han.

- Jeg får ikke så mye tid til trening nå, men jeg tenker at livet går i kapitler. Akkurat nå er det fokus på jobb og familie, forteller Roger.

En mann i blå boblejakke med sponsorlogoer på, går forbi. Roger smiler stort, avbryter og roper et entusiastisk «Hei». De slår av en prat om dagens langrennsføre, og konkluderer med at det var knallfint ute selv om det er -20 grader. Vi mistenker at det ikke er noe som heter dårlig føre i deres øyne.

Unike skimuligheter

Bak seg har Espeli 17 Vasalopp og 12 Birkebeinerrenn, i tillegg til en rekke andre skirenn.

- Her oppe kan man gå på ski fra oktober til juni, så sesongen er veldig lang, forteller han.

Og sesongen endrer seg fra måned til måned.

- Fra oktober kan man gå rundt fjorden her, og etter november kan man bevege seg opp mot blant annet Prestholt, Hallingskarvet og Ruperanden, sier Roger.

Han forteller videre at dersom det er mye vind, kan man gå i skogen. Her har man alltid langrennsmuligheter.

- På senvinteren, i april og mai, er det unike skimuligheter oppe på vidda, sier han.

Roger får igjen det store smilet, og må bort og hilse på enda en person. Han kommer tilbake og forklarer at det var elektrikeren.

Drømmen

Selv om Espeli ikke har nok timer i døgnet akkurat nå, håper han å kunne ta tilbake tiden i langrennssporet etterhvert.

- Det er en kamp mot klokka nå, men jeg forsøker å holde meg i form, sier han.

Og da han nevner at han har trent med den lokale langrennsentusiasten, Alf Waaler, som tidligere har hatt Guiness Rekord i antall kilometer på langrenn, tipper vi at formen ikke er så halvgæren.

- Drømmen er jo å kunne være i like god form som Alf når jeg er pensjonist, så jeg kan gå milevis på ski, sier han.

En liten gutt tasser igjennom resepsjonen i stillongs, og Espeli må nok en gang hilse på. Selv om han har mye å gjøre, har han alltid tid til folk rundt seg. Og han finner nok alltid tid til en langrennstur også.