image

Kjærlighet i hallingsporet

Tekst og foto: Dagny PR

Det er tidlig fredag ettermiddag. Anita Bergom og Martin Ahlbäck er på vei ut fra Sandvika og opp til «Chillstugu» i Hallingdal. Annenhver helg drar de hit til Trollsetlie. Anita er halvt halling, og trådte sine barndoms sommersko i dalen. Martin, som er svensk, stod mye på ski på Geilo gjennom oppveksten. Det var derfor naturlig at de ville bygge hytte i Hallingdal, og etterhvert ble det helt klart at det måtte bli her på Nesfjellet. 

Variert skiterreng

Vel fremme pakker de ut, lager en deilig fredagsmiddag og fyller noe godt i glasset. Martin sovner etterhvert i godstolen mens Anita koser seg med krim og strikketøy.

Når sola står opp bakom Sollibrekka, deler de to en god frokost og katten Chilli maler mjukt i hjørnet ved peisen. Utenfor strekker hallingsporet seg så langt øyet kan se. Så pakker Martin og Anita sekken med sjokolade, svart kaffi, ved og grillpølser før de spenner på seg skia - og det rett utenfor dørstokken.

Smilene sitter løst mens de suser bortover løypene. De går ofte i stillhet - hverdagen i byen virker fjern. Noen ganger kliner Martin til opp bakkene, han liker å trene. Anita beveger seg saktere mens hun kjenner på sanseinntrykkene. Så lenge det ikke er for kaldt, tenner de opp bål og varmer vann på kaffikjelen. Kanskje titter sola frem mens ekteparet skuer utover ruvende fjellpartier som Hallingskarvet og Dyna.

“Løypene her er helt perfekte. Det er ikke for bratt. Tråkkemaskinene kjører opp spor med en gang snøen faller. Vi kan kan gå helt inn til Hallingnatten og Norefjell om vi vil, eller bare ta en kort tur rundt Båtstjernlie,” forteller en smilende Anita.

Tilbake på hytta er det avslapping som gjelder. Badstu og hive seg i snøen. Fyr på peisen. God mat og en varm armkrok. Her oppe har Anita og Martin mer tid og overskudd til hverandre enn i hverdagene i Oslo-området, der de løper mellom jobb og avtaler.

Kort vei til Oslo

Veien tilbake til byen er kort. Anita og Martin kan dermed nyte hele helgen for så å kjøre tilbake klokka seks mandag morgen. Da rekker de fint å være på jobb innen klokka 9.

“Søndagene blir lange og rolige fordi vi vet at vi ikke trenger å pakke sammen og stå i bilkø,” sier Martin. Kanskje tar de seg en magisk måneskinnstur på ski søndag kveld. Og når uka går mot slutten, melder lengselen etter stillheten bak fjella seg igjen. Martin tar kanskje ut fleksitid noen dager og tar med kompisgjengen opp. For hytta har plass til mange; både venner og familie.