Sparker i gang tidenes langrennskampanje i Hallingdal

Linda Dalene Bjerke er ansvarlig for langrennssatsingen i Hallingdal. Hun kan vente seg en svært hektisk periode fremover, for i uke 10 lanseres nemlig regionens største langrennskampanje noensinne!

Sammen med lokale utøvere, løypelag, turistkontor, visit-organisasjoner, næringslivet og Regionrådet i Hallingdal sparkes vinterens store kampanje, #vierskifolket i gang i uke 10 for å markere Hallingdals posisjon som en av Europas beste langrennsregioner.

– Jeg gleder meg både til å ta fatt på oppgavene og ikke minst lanseringen av årets kampanje hvor vi skal vise frem det beste av det Hallingdal kan by på for våre langrennsgjester, sier Linda Dalene Bjerke som er ansvarlig for langrennsatsingen i Hallingdal.

Skattejakt i skiløypa

Med kampanjen #vierskifolket ønsker Hallingdal å sette en ekstra spiss på skituren til gjester som vil finne veien ut i hallingsporet. Som vertskap for skifolket, ønsker Hallingdal flere skientusiaster fra inn- og utland velkommen med på laget.

– I Hallingdal har vi over 1000 aktive langrennsutøvere i aldersbestemte klaser. Til kampanjen har vi rekruttert 15 unge lovende skiløpere i regionen som med sine profilbilder vil pryde 140 løypeskilt i langrennsløypene de neste ukene. Vi oppfordrer våre gjester til å ta bilder sammen med våre profiler og dele dem på Instagram med emneknaggen #vierskifolket. Det kan fort bli årets foto-scoop. Premien er nemlig et luksusopphold for fire personer på Vestlia Resort på Geilo, forteller Bjerke.

Knallrabatter på overnatting og turprodukter

Ingen kampanje uten gode tilbud! Prosjektet har inngått et tett samarbeid med lokalt næringsliv for å gi skifolket noen saftige tilbud med på veien ut i skisporet.

– VI har opprettet en kampanjeside på Hallingspor.no hvor våre gjester kan laste ned en rabattkode som gir dem attraktive tilbud på rekke overnattingsteder, sportsbutikker, matbutikker og serveringshytter ute i løypene. Over 100 lokale bedrifter støtter opp om kampanjen, så her er det bare å kjenne sin besøkelsestid, sier Bjerke.

Tilbudene gjelder i uke 10-11 og uke 14-16 på utsalgssteder som har en godt synlig kampanjeplakat i butikken.

Snø halve året!
Kampanjeperioden er ikke tilfeldig valgt. Det handler om å vise omverden hvilke fantastiske langrennsforhold Hallingdal har å by, også i en tid på året hvor vinteren er på hell i store deler av landet.

– I Hallingdal har vi en sterk skikultur med skiløpere i alle aldre, variert turterreng og inntil 2000 kilometer med preparerte løyper i verdensklasse fra november til mai. Vi har et rikt utvalg av skogsløyper, lysløyper, snaufjell og toppturer som passer for alle. Våre løypelag gjør en fantastisk jobb for å gi langrennsentusiastene optimale forhold hver dag gjennom hele sesongen, sier Bjerke.

Sunn skiglede og dugnadsånd

Hallingdal har drømmeforhold for sine mange hundre aktive utøvere i regionen. Samtidig er det viktig å vise at langrenn er for alle, uansett alder og ferdighetsnivå.

– Vi ønsker flest mulig ut på ski, så tidlig som mulig. Skileik og familieglede skal alltid være i fokus. Det er også budskapet i denne kampanjen med skattejakt i skiløypa. Men det hjelper ikke bare med snø fra oven for å gi våre gjester optimale forhold. Vi er også helt avhengige av vårt uvurderlige dugnadskorps, understreker Bjerke.

– Vi hadde aldri klart dette uten frivilligheten og den fantastiske innsatsen som legges ned hver dag, både i og utenfor skiløypene. Løypelagene, tråkkemaskinene, trenere, foreldre og næringslivet som støtter opp om de lokale idrettslagene. Det gjør meg stolt og entusiastisk i denne jobben, avslutter hun.