Bakgrunnsbilde

Fjellungdom møtes i Hallingdal!

30.01.2017

Bilde Halling.no

Fjellungdom møttes i helgen 27-29 januar for første gang. Fjellungdom er engasjerte ungdom fra kommunene i Fjellnettverket som vil jobbe for levende og livskraftige bygder. Begrepet «Fjellungdom» er nå etablert og ble i løpet av helgen en naturlig identitet. Samlingen fant sted på Oset høyfjellshotell på Golsfjellet. 30 ungdommer i alderen 14 – 20 år fra 4 fylker (Telemark, Buskerud, Oppland og Hedmark) og til sammen 32 kommuner var samlet.

Under en Fjellnettverkskonferansen i høst hvor ungdom også var invitert, gikk ungdom fra flere regioner sammen og fant ut at de hadde behov for en felles møteplass. Hallingdal ungdomsråd tok ballen og inviterte i helgen ungdommer fra kommunene i Fjellnettverket til den første konferansen for Fjellungdom. Fjellnettverket er et politisk nettverk for fjellområdene i Sør- og Midt- norge. Fjellnettverket arbeider for levende og livskraftige bygder i fjellområdene. Nå vil også ungdommen på banen!

Målet med konferansen var å skape en felles arena for Fjellungdom. Vi opplever mange av de samme utfordringene og ønsker å skape et sterkt nettverk Fjellungdom mellom. Her kan vi samarbeide om gode felles løsninger og bli sterke sammen. Vi skal gjøre hverandre gode og jobbe for levende og livskraftige bygder i fjellområdene. Helgen bød bla på kurs i tale og debatt- teknikk, det politiske system, hvordan kan ungdom påvirke, hva skal Fjellungdom jobbe med, leik og moro både inne og ute, konserter med både Ingebjør Sørbøen og bandet 10. etasje fra Nesbyen.

Arbeidsgruppa fra Hallingdal Ungdomsråd
Dette blir ikke en engangshendelse. Fjellungdom er kommet for å bli og skal være en kraft til utvikling av bygdene våre. Det jobbes nå med å etablere et styre og en arbeidsform for Fjellungdom. Ideen bak Fjellungdom er ny og initiativet kommer fra ungdommene selv. Et friskt pust i riktig retning hvor Hallingdal allerede har en hånd på rattet.